Förkroppsligat kaos – Tio år med Hysterix

Det peruanska konstnärskollektivet Hysterix gör en konstnärlig intervention på Konsthall C i Stockholm. (15 december 2022–14 januari 2023.) Interventionen består av samtal och delade omsorgspraktiker, där berättelser och aktivt lyssnande kommer att vara de främsta metoderna för kunskapsproduktion.  La Dekoloniala! och Hysterix organiserar dessa kollaborativa aktioner där skapande och vardagliga rutiner blandas för att bli något nytt. 

Med stöd av

Projektet är en del av

”Ekekas” av Hysterix i Visviri – 2018, foto: Daniela Aravena
Väggmålning för aborträtt på Fakulteten för samhällstudier på Universidad Nacional de San Marcos, Lima 2017 – Hysterix och Las Insurgentes
”Vilka ryggar bär upp samtiden” – Hysterix i La Paz, Bolivia, foto: Laura Barriga

Parte Encuentro

Som uppvärmning inför den konstnärliga interventionen kommer en serie onlinesamtal att äga rum, “Parte Encuentro”. Dessa samtal kommer att vara möten mellan konstnärer, aktivister m.m. från det globala Syd som befolkar olika territorium som Stockholm, Lima, La Paz och Santa Cruz.


Parte Encuentro 1: Söndag 23 oktober, kl.16 Stockholm/kl.09 Lima

Orgnisatörer: Hysterix & La Dekoloniala!

Om det första mötet:

Hysterix och Las Warmis biChxZ/Las Insurgentes möts för att omvärdera sina kreativa praktiker, sin aktivism och sin bana i Lima och i de omtvistade rummen. Stunder då deras arbete och liv har korsat varandra de senaste åren, konst, fest, ilska och gemensam kamp. I detta samtal kommer vi att reflektera över hur de bägge kollektivens arbete har anpassat sig till förändringar i samhället och i deras vardag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *